Yazılım Geliştirme Mühendisi Nedir?

Yazılım Geliştirme Mühendisi Nedir?

Yazılım Geliştirme Mühendisliği Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Eğitimler, daha çok kod yazma ve geliştirme üzerinde yoğunlaşır. Yazılım geliştirme yöntemleri, yazılım tasarımı, yazılım test ve kontrolü, model güdümlü yazılım geliştirme gibi uygulamalı dersler, 4 yıllık eğitim boyunca öğrencilere verilir. Mühendislerin aldıkları yazılım, donanım, kodlama, program geliştirme, yazılım araçları, elektronik gibi dersler en önemli eğitim alanlarıdır.

Yazılım Geliştirme Mühendisi Ne Demek?

Mühendislik prensiplerini dikkate alarak gerek masaüstü gerekse de mobil cihazlar için program tasarlayan kişiler yazılım geliştirme mühendisi olarak tanımlanır. Mühendisler, aynı zamanda mevcut yazılımların güncellenmesi ve bir üst seviyeye çıkarılması için çalışır.

Yazılım Geliştirme Mühendisi Olmak İçin Gerekenler

Üniversitelerinin mühendislik fakültelerinin 4 yıllık yazılım mühendisliği bölümlerinden mezun olmanız halinde yazılım geliştirme mühendisi olarak kariyer yapabilirsiniz. Yazılım mühendisliği bölümü, bilgisayar mühendisliği bölümü, elektronik mühendisliği bölümü mezunu olanlar yazılım geliştirme mühendisliği pozisyonunda çalışabilirler. Alanda çalışmak isteyen mühendislerin, donanım ve özellikle de yazılım konusunda iyi yetişmiş ve kendini sürekli geliştirmeye açık olmaları gerekir. Visual C#, Visual C++ olarak bilinen görsel yazılım araçları hakkında deneyimli olan mühendisler, sektörde iş bulabilirler.

Yazılım Geliştirme Mühendisi Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Yazılım geliştirme mühendisi, kurumların ya da şirketlerin bilgisayar sistemleri ile ilgili işlerini kolaylaştırmak, yeni yazılım ve programlar hazırlamak için görev yapar. İş tanımları ve görevleri şöyledir:

  • Yazılımı kullanacak olan şirketin ihtiyaçlarını belirlemek ve talep doğrultusunda çalışmalarını yönlendirmek,
  • Kodlama aşamasını programcılar ile birlikte sürdürmek ve analizler sonrasında sorunsuz bir kodlama yapabilmek,
  • Yazılan kodlarda ortaya çıkan hataları tespit etmek ve gerekli düzeltmeleri kısa sürede tamamlamak,
  • Yazılım için gerekli tasarımları hazırlamak ve yazılımı test etmek,
  • Teknik ve eğitim dokümanlarını hazırlamak,
  • Yazılımın sorunsuz çalıştığından emin olduktan sonra programı kullanacak olan personele gerekli eğitimleri vermek,
  • Yeni gelişen teknolojiyi takip etmek.