2024 YKS giriş ve başvuru tarihi belli oldu!

2024 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi belli oldu. İşte, 2024 YKS başvuru ve giriş tarihleri…

ÖSYM’nin açıkladığı “2024 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi” ne göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) 8-9 Haziran‘da yapılacak. 2024 YKS başvuruları ise 1 Şubat- 26 Şubat tarihleri arasında alınacak.

2024 YKS ne zaman?

2024 yılında YKS 8 – 9 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

YKS 1. oturum (TYT) 8 Haziran‘da, YKS 2. oturum (AYT) ve YKS 3. oturum (YDT) 9 Haziran‘da yapılacak. 1- 26 Şubat tarihleri arasında ise başvurular alınacak.

2024 YKS geri sayım sayacından da sınava kaç gün kaldığını takip edebilirsin.

2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’nin sitesinde yer verdiği bilgilere göre 2024 YKS sonuçlarının 17 Temmuz’da açıklanması planlanıyor; ancak bu tarihin olası bir durumda değişebileceği de belirtiliyor.

YKS’ye girecek olan adaylar, sınava hazırlanmak için çeşitli kaynaklardan yararlanabilir. ÖSYM’nin resmi web sitesinde geçmiş yıllara ait sınav soruları ve cevap anahtarları bulunuyor. Ayrıca çeşitli yayınevleri tarafından hazırlanan deneme sınavları, konu anlatımları ve soru bankaları da çalışmalarında sana yardımcı olabilir.

Sınava girmeden önce kendine uygun bir çalışma programı oluşturmalı, eksik olduğun konulara yoğunlaşmalı, bol bol soru çözmelisin. Sınava girdikten sonra ise sonuçların açıklanmasını beklerken, tercih yapacağın bölüm ve üniversitelere ilişkin araştırma yapman önemli. Üniversite Rehberi sayfamızda yer alan bölümler, üniversiteler, işverenlerin tercihi konularında bilgi sahibi olarak tercih yapma sürecini kolaylaştırabilirsin.

Sınavda yaptığın netlere göre puanını hesaplamak için YKS puan hesaplama sayfamızı kullanabilirsin.