Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Bingöl Üniversitesi 2017 yılında kurulan bir üniversitedir. Kurulduğu yıl Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile eğitime başlamıştır. 2011 yılında Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kurulmuştur. Günümüz itibarıyla 5 enstitü, 8 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 1 laboratuvar ve 21 araştırma merkezi ile öğrencilere kapılarını açar.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanırken, hayallerine ve hedeflerine giden heyecanlı bir yoldasın. Bu süreçte üniversitelerin taban puanları, tercih edeceğin bölümler ve geleceğin için önemli bir rol oynar. YKS, potansiyelini ölçmek için girdiğin bir sınavdır ve burada yaptığın net sayısına göre puanın hesaplanır. Unutma, üniversitelerin taban puanları geçmiş yıllarda kabul edilen öğrencilerin taban puanlarını temel alır ve her yıl değişebilir. Bu yüzden Bingöl Üniversitesi taban puanları listesi aldığın puan ile karşılaştırabilir ve tercihlerini bu yönde gerçekleştirebilirsin. Eğer üniversite ile ilgili bilgilere ulaşmak istiyorsan Bingöl Üniversitesi sayfasına göz atabilirsin. Bu şekilde senin için hazırlanmış olan bu bilgileri incelemen sana önemli avantajlar sağlayabilir.
Bingöl Üniversitesi taban puanları, bu üniversiteye kabul edilen öğrencilerin sınav puanlarının en düşük limitini ifade eder. Tercih edilen bölümlere yerleşmek için önemli bir kriterdir ve her yıl değişebilir. Bu nedenle, sürekli olarak güncel bilgilere erişmek büyük bir önem taşır. Bingöl Üniversitesi tercih puanları her fakülte ve bölüm için ayrı olarak belirlenir. Örneğin, Spor Bilimleri Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi arasında Bingöl Üniversitesi taban puanları birbirinden farklıdır. Bu durum, her bölümün rekabet düzeyini ve kabul edilen öğrencilerin sınav performansını yansıtır. Bingöl Üniversitesinde bir bölüm okumak istiyorsan, geçmiş yıllarda dahil olmak üzere istediğin bölümün Bingöl Üniversitesi puanları listesini araştırman senin için faydalı olabilir. Her adayın hedefleri ve başarı potansiyeli farklıdır, bu yüzden kendi hedeflerine ulaşmak için Bingöl Üniversitesi taban puanlarını kontrol edebilir ve en uygun tercihleri yapabilirsin.
YKS süreci ile birlikte birçok araştırma içine girebilirsin. İlk olarak okumak istediğin bölümleri belirlemelisin, ardından bu bölümlerin taban puanlarını ele alarak Bingöl Üniversitesi sıralamasına bakmalısın. Bingöl Üniversitesi Sıralaması bu üniversiteyi tercih eden öğrencilerin başarı sıralarına göre belirlenmektedir. Kariyer.net kapsamında gerçekleştireceğin araştırma ile birlikte yerleşmek istediğin bölüm ile alakalı Bingöl Üniversitesi kontenjan, Bingöl Üniversitesi yerleşme, Bingöl Üniversitesi taban puanları, Bingöl Üniversitesi başarı sıralaması ve bunun gibi birçok bilgiye erişebilirsin.
Üniversiteleri başarı sıralaması, öğrencilerin sınav performanslarına dayalı olarak belirlenir ve sınav sonuçlarına göre tercih yapma sürecinde önemli bir rol oynar. Burada; sınav performansı, tercih sırası ve puan türleri önemli bir rol oynar. Bingöl Üniversitesi başarı sıralaması da adayların sınav performansı ve tercihlerine göre farklılık gösterir. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak; almış olduğun puan ve sıralama tercih edeceğin bölüm için önemli bir rol oynar. Diş hekimliği fakültesi, mühendislik ve mimarlık fakültesi gibi yüksek puan ve sıralama gerektiren bir bölümü tercih edersen almış olduğun puan başarı sıralaması için belirleyici bir rol oynar. Eğer aldığın puandan daha yüksek bir taban puanına sahip bir bölümde okumak istiyorsan, sıralamaya bağlı olarak yerleşmen biraz zor olabilir. Sahip olduğun taban puanına eşdeğer bir aralıkta istediğin bir bölümü seçmen üniversiteye yerleşmeni kolaylaştıracaktır. Bunun için Bingöl Üniversitesi içerisinde yer alan bölümlerin geçmiş yıllara ait taban puanlarına bakabilirsin.
Almış olduğun puan ve sıralama üzerinden okumak istediğin bölümleri seçer ve bu bölümler arasında bir tercih sıralaması gerçekleştirirsin. Bingöl Üniversitesi tercih listende yer alıyor ise tercih edeceğin bölümün Bingöl Üniversitesi taban puanlarını göz önünde bulundurarak bir tercih sıralaması gerçekleştirmen önemlidir. Ancak, her zaman yüksek taban puanına sahip olan bölümü ilk sıralara yazmalısın. Bunun önemi ise tercih edeceğin bölümün sahip olduğu kontenjan sayısıdır. Bu durumu bir örnek ile açıklayacak olursak, Bingöl Üniversitesi diş hekimliği fakültesi tercih listende yer alıyorsa ilk olarak Bingöl Üniversitesi taban puanlarını ve başarı sıralamasını diş hekimliği fakültesi kapsamında inceleyebilirsin. 2022 yılında son yerleşen öğrencinin puanı 465.291 olarak verilirken başarı sıralaması 43.621'dir. Bu bilgileri 2021 yılı için incelendiğinde son yerleşen öğrenci puanı 408.541 olarak verilirken başarı sıralaması 36.638 olduğunu görebilirsin. Aynı zamanda her iki yıl içinde kontenjan sayısı 62 olarak belirlenmiştir. Benzer puan ve sıralamaya sahip olduğun bir aday Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ilk tercihi olarak yazarsa ve sen bu tercihi alt sıralara yazmış olursan önceliğin ona ait olacağını hatırlan gerekir. Aynı zamanda burada Bingöl Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamasının değişebildiğini görebilirsin. Sınav üzerinden alacağınız puan ne kadar önemliyse, sahip olduğunuz başarı sıralaması da tercihleriniz için bir o kadar önemlidir. Bu nedenle tercih yaparken başarı sıralamasına da dikkat etmelisin.
Üniversite kontenjanı, bir üniversitenin belirli bir akademik yıl için kabul edeceği öğrenci sayısını ifade eder. Öğrenciler, tercih ettikleri üniversite ve bölümlerin kontenjanlarını takip ederek tercihlerini buna göre yapmalıdır. Kontenjanlar, her yıl değişebilir ve tercih edilen bölümlere yerleşmek için kontenjanın dolmaması önemlidir. Kontenjanlar, üniversitelerin kaynakları, altyapısı ve program kapasitesine göre belirlenir. Talep ve öğrenci başarıları da kontenjanların belirlenmesinde etkili olabilir. Bingöl Üniversitesi kontenjan da bu şekilde belirlenir.
Bingöl Üniversitesi içerisinde tercih etmek istediğin bölümlerin geçmiş yıllardaki kontenjanlarına bakman sana yardımcı olacaktır. Sadece Bingöl Üniversitesi kontenjan sayılarına değil Bingöl Üniversitesi taban puanlarında bakmalısın. Tercihlerini gerçekleştirirken sahip olduğun puan ve Bingöl Üniversitesi taban puanını karşılaştırarak üniversitenin geçmiş yıllarda verdiği kontenjan sayılarına dikkat etmelisin. Üniversite eğitimi almak istiyorsan detaylı bilgilere sen de üniversite rehberi üzerinden ulaşabilirsin.
Bingöl Üniversitesi sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil alanlarında dört yıllık eğitim veren çeşitli bölümlere sahiptir. Bingöl Üniversitesinin sayısal alanda taban puanı en yüksek olan programı 353,80695 ile Veterinerlik bölümüne aittir. Eşit ağırlık alanında taban puanı en yüksek olan program Sosyal Hizmet bölümüdür. Bu bölüm 258,48802 taban puanı ile öğrenci alımı gerçekleştirir. Üniversitenin en düşük taban puanına sahip olan alanı ise 201,98994 ile İktisat bölümüdür....