2021 yılı asgari ücrete yapılacak zam oranının ve 2021 agi ücretinin ne kadar ne olacağı merakla beklenirken, asgari ücretin belirlenmesi için ilk görüşmelerin 4 Aralık’ta başlayacağı duyuruldu.

2021 yılı asgari ücret zam oranını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 Aralık’ta toplanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi, işveren ve devlet adına toplam 15 temsilci bulunacak.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

İşçi, işveren ve devleti temsilen beşer kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret miktarını belirliyor. Komisyonda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor.

2021 agi oranları ne olacak?

Yıl sonuna doğru yaklaşırken cevabı en fazla merak edilen sorulardan biri de “2021 agi oranları ne olacak?” sorusu. Bu sorunun cevabı henüz netlik kazanmış değil. Asgari ücret görüşmelerinin sonuçlanmasının ardından 2021 agi oranları da belli olacak.

2021 agi dahil asgari ücret ne kadar olacak?

Agi ücreti asgari ücrete dahil edilerek çalışana ödeniyor. Yani agi ayrıca ödenmiyor, ancak bu miktarların ne kadar olacağı yine aralık ayı içinde yapılacak görüşmeler sonucunda netlik kazanacak.