Nestlé Türkiye, pandemi sonrasında uygulamaya geçirdiği hibrit çalışma modeli ile çalışanlarının hayatını kolaylaştırmayı ve verimli iş ortamını güçlendirmeyi sürdürüyor. Hafta sonu tatilini cuma 14.00’te başlatan “Esnek Cuma”dan, çalışanların evcil hayvanlarıyla birlikte işe gelebildikleri “Dostum Ofiste” programına kadar her bir uygulama, çalışanların mutluluğuna odaklanıyor.

Nestlé, “İnsana Değer” veren yaklaşımıyla çalışma sürelerini verimli ve keyifli hale dönüştürmeye devam ediyor. Geleneksel çalışma modelinden esnek çalışma uygulamasına geçiş yapan Şirket, hibrit çalışma modeli kapsamında çalışanlarını destekleyici olanaklarını arttırıyor.

Hafta sonu tatili cuma 14.00’te başlıyor!

Nestlé Türkiye, geçtiğimiz yıllarda uygulamaya başladığı Esnek Cuma uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. Her yıl haziran ayı itibarıyla başlayan ve yaz boyu süren program kapsamında çalışanlar, cuma günleri 14.00’te mesailerini tamamlayabiliyor. Hafta sonu tatilini erken başlatan uygulama sayesinde çalışanlar, öğleden sonraları tamamen kendilerine ayırabiliyor. Hibrit model ile birlikte ise çalışanlar mesai saatlerini sabah 8 akşam 5 veya sabah 9 akşam 6 olarak kendileri planlayabiliyor.

“Dostum Ofiste” uygulaması ile mesailer daha keyifli

Nestlé Purina PetCare öncülüğünde başlatılan “Dostum Ofiste” (Pets at Work) uygulaması, hibrit çalışma modeline geçişle birlikte kaldığı yerden devam ediyor. Proje kapsamında, köpek sahibi olan çalışanlar Nestlé merkez ofiste patili dostlarıyla birlikte çalışabiliyor. İki haftada bir her perşembe günü çalışma ortamında misafir edilen evcil hayvanlar, diledikleri şekilde özgürce dolaşıp eğlenebiliyor. Çalışanların motivasyonuna da pozitif katkı sağlayan uygulamasıyla Purina, Pets at Work Alliance programına öncülük ediyor. Marka, hayvansever tüm şirketleri programa ortak olmaya ve evcil hayvanlarını ofislerinde misafir etmeye davet ediyor.

Yaz döneminde bir ay şehir dışında çalışma imkanı

Nestlé Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü İlkay Kayganacı, Nestlé Türkiye merkez ofisinde uygulanan Nestlevel modeli hakkında şunları söyledi:

“Hem ofis içerisindeki sinerjinin devamlılığı hem de çalışanlarımıza özgürlük alanı sunmak için çalışma modellerimizi güncellemeyi sürdürüyoruz. Çalışan dostu uygulamalarımızla onların mutluluğunu önceliklendiriyoruz. Yeni dönemde uygulamaya aldığımız Nestlevel ile rezervasyon sistemi üzerinden çalışanlarımız 2 hafta içinde 5 gün ofiste, 5 gün ise uzaktan çalışabiliyor. Aynı zamanda haziran, temmuz ya da ağustos aylarında, belirlediği bir ay boyunca istediği yerden mesailerine devam edebiliyorlar.”