Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Artvin'de 2007 yılında kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi, bağlı olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak kurulmuştur. Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Orman Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Arhavi ve Hopa Meslek Yüksekokulları ile 2 farklı branşta enstitü ile eğitim hayatına başlamıştır. Kurulum aşaması tamamlandıktan sonra üniversite başta Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olmak üzere birçok fakülte ve meslek yüksekokulu bünyesine katmıştır. 2007 yılından itibaren gelişmek için büyük çabalar harcayan Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesine kattığı fakülte ve meslek yüksekokulu ile bugün eğitim ve öğretim hayatına 9 fakülte, 1 enstitü, 2 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokuluyla devam etmektedir.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYKS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih dönemine girdin. Tercihlerini yaparken üniversitelerin taban puanlarına bakmalısın. Puanlar, net sayısına göre hesaplanır. Senin puanın dışında yerleştirme puanın da etkili olacaktır. Artvin’de okumayı istiyorsan, Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanlarına göz atabilirsin. Üniversite taban puanı, üniversitelerin yerleşmeler için belirlediği en düşük puan sistemidir. Senin puanın bu taban puanlarının üstünde olmalıdır. Bu sayede Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanlarına göre seçimlerini yapabilirsin. İstediğin bölüm için taban puanlarını kontrol edebilir, Artvin Üniversitesinde geleceğindeki meslek hayatına başlayabilirsin.
Artvin Çoruh Üniversitesi tercih puanları, bölümden bölüme farklılık gösterebilir. Bir üniversiteye kabul edilmek için gereken puan senin seçim ve yerleştirme sürecin ile belirlenir. Bu süreçte, çoğu ülkede standartlaştırılmış sınavlar kullanılır. Örneğin, Türkiye'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanları, üniversitelere kabulde temel ölçüt olarak kullanılır. YKS, genellikle sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç ayrı sınavdan oluşur ve bu sınavların sonuçlarına dayanarak öğrencilere puan verilir. Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanları, sınav sonuçlarının yanı sıra diğer faktörlerle de etkilenebilir. Örneğin, bazı üniversiteler ek puan verir ve sosyal etkinlikler, spor başarıları, öğrenci kulüplerine katılım gibi kriterleri değerlendirir. Ayrıca, bazı üniversiteler öğrencilerin lise başarı ortalamalarını veya özel yetenek sınav sonuçlarını da dikkate alabilir. Artvin Çoruh Üniversitesi puanları, başarı düzeyine ve rekabetçi bir ortamda hangi üniversiteleri tercih edebileceğini belirlemeye yardımcı olur. Ancak puanın, tek başına başarını veya potansiyelini tam olarak yansıtmayabilir. Diğer faktörler arasında özgeçmişin, motivasyon mektubun, referans mektupların ve mülakat sonuçların gibi değerler de göz önünde bulundurur.
Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanları gibi üniversite sıralaması, üniversitelerin akademik başarılarını ve performanslarını değerlendiren ve karşılaştıran bir sistemdir. Bu sıralamalar, çeşitli faktörleri dikkate alarak üniversiteleri sıralamak için kullanılan ölçütler ve metodolojiler üzerine kurulmuştur. Ancak sıralama yöntemleri ve ölçütleri farklı sıralama kuruluşları arasında değişiklik gösterebilir. Artvin Çoruh Üniversitesi sıralama listesine bakarken bazı faktörleri değerlendirebilirsin. Bu faktörler arasında akademik itibar, araştırma performansı, öğretim kalitesi, uluslararası ilişkiler ve çalışmalar ile birlikte kaynaklar ve altyapı yer alır. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak tercih dönemini doğru bir şekilde yapabilirsin.
Üniversite başarı sıralaması, üniversitelerin akademik başarılarını değerlendiren ve sıralayan bir sistemdir. Bu sıralamalar, çeşitli faktörleri dikkate alarak üniversitelerin performansını ölçer ve karşılaştırır. Sıralamaların amacı, öğrenciler, akademisyenler, işverenler ve diğer ilgilenenler için bir referans sağlamaktır. Başarı sıralaması tercih döneminde senin için oldukça önemli bir faktördür. Başarı sıralaman ile Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanlarını dikkatle inceleyerek tercih dönemini başarılı bir şekilde geçirebilirsin. Üniversite başarı sıralamalarında bazı faktörleri de göz önünde bulundurman istediğin bölüm için doğru bir ilerleyişi sunar. Örneğin, akademik performans, öğretim kalitesini arttırır ve kariyer hayatında seni daha ileriye taşır. Seçeceğin üniversitenin bilimsel araştırma faaliyetleri, araştırma projeleri, yayın sayısı, atıf sayısı ve etkisi gibi faktörler göz önünde bulundurman gerekir. Araştırma ve inovasyon kapasitesi yüksek olan üniversiteler genellikle daha yüksek sıralamalarda yer alır. Üniversitenin uluslararası işbirlikleri, ortak programlar, öğrenci ve akademisyen hareketliliği gibi faktörler incelenir. Uluslararası bağlantıları ve küresel ağları güçlü olan üniversiteler, seni uluslararası sıralamalarda öne çıkarabilir. İyi finanse edilmiş üniversite alacağın eğitimin altyapısını belirler. İyi kaynak iyi bir eğitimi beraberinde getirir ve seni daha yüksek konumlara getirebilir. Mezun olduktan sonra, ne yapacağım diye sormamak için mezun istihdamı faktörü önemli bir etken olur. İyi bir üniversite, mezunlarını iş piyasasına hazırlayan ve işverenler tarafından değerli görülen bir eğitim sunar. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak tercih dönemini daha sağlıklı bir şekilde yapabilir, istediğin bölümü Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanlarına ve sıralamalarına bakarak seçebilirsin. Burada dikkat etmen gereken en önemli şey, kendi puanın ile Artvin Çoruh Üniversitesi başarı sıralaması ve puanlarının birbirine denk veya yakın olmasıdır.
Artvin Çoruh Üniversitesi belirli bölümleri bünyesinde bulundurur. İstediğin bölümü puanlarına bakarak seçebilirsin. Artvin Çoruh Üniversitesi bölümleri ve puanları farklılık gösterir. Örneğin Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği bölümünü tercih ediyorsan, sözel alandan tercih yapmalısın. 101370271 ÖSYM program kodlu bölüm, öğrencilerini eşit ağırlık puan türü ile seçer. Devlet üniversitesi kategorisinde yer alan Artvin Çoruh Üniversitesi kontenjanı yıllara göre değişir. Yerleşen son öğrenciyi 319,158 puanı ile alan üniversite, 299.656 sıralama ile son öğrencisini aldı. Lisans eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgiye üniversite rehberi sayfası ile ulaşabilirsin. Aynı puan türü ile farklı bölümleri de Artvin Çoruh Üniversitesi tercih listene ekleyebilirsin. Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanları bölümler gibi oldukça çeşitlidir. Sen de Artvin Çoruh Üniversitesi’nde okumak istiyorsan, fakülte, bölüm ve yerleşkeler hakkında detaylı bilgi almalısın. Ayrıca istediğin bölümün sana sunduğu ayrıcalıkları da öğrenebilirsin.
Üniversite sınavı sonrası en önemli şey tercih yapmaktır. Doğru tercihleri yapmak için aldığın puanlara göre bölümleri seçersin. Burada en önemli detay aldığın puanın Artvin Çoruh Üniversitesi taban puanlarına yakın olmasıdır. Bu yüzden Artvin Üniversitesi tercihlerin arasında ise, tercih listesi yapmadan önce Artvin Çoruh Üniversitesi kontenjan listesine göz atabilirsin. Örneğin, iktisadi ve idari bilimler fakültesi bünyesinde yer alan işletme bölümü, 25 kişilik kontenjan açar. Yerleşen son kişinin puanı 229,666 olan bölüm, 1.149.608 sıralamasına sahiptir. Başarı sıralaması ve yerleştirme puanı yıllara göre çeşitlilik gösterebilir. Konten rakamları sadece o yıl açılan kontenjanı ifade eder. Bu nedenle her yıl için özel bir kontenjan araştırması yapman gerekebilir.
Artvin Çoruh Üniversitesi, bünyesinde pek çok fakülte ve bölüm bulundurur. Üniversitenin lisans bölümleri arasında en yüksek taban puana sahip olan program sözel alan sonucu ile alım yapan ve taban puanı 390,27259 olan Okul Öncesi Öğretmenliği bölümüdür. Ön lisans bölümleri arasında ise en yüksek taban puana sahip olan bölüm 306,66314 puan ile Ağız ve Diş Sağlığı olarak belirtilir. Sağlık eğitimi almak ve kariyerini bu alanda ilerletmek isteyen üniversite adayları ilgili bölümü tercih listesine ekleyebilirler....