Geçen ay eleman bulma süreçlerinizde mekan ve zaman kısıtlarını ortadan kaldıracağımızı müjdelemiştim. Ana sponsoru olduğumuz İK Zirvesi’nde “Kariyer.net İşveren” mobil uygulamasını Türkiye’de yeni bir ilke imza atarak kullanımınıza sunduk.

290x150-mobil2013 yılının Şubat ayındaki “Cepteki enerji” başlıklı yazımda mobilin çığ gibi büyümeye ve yaygınlaşmaya devam edeceğini dile getirmiştim. Üniversite öğrencilerinden, yeni mezunlardan aldığımız çarpıcı geri bildirimler çoğunun kullandığı tek cihazın cep telefonu olduğu yönündeydi. Son iki yılda iş arayanlara sunduğumuz “Kariyer.net İş Ara” uygulamamızı zenginleştirmek için yatırımlarımız hızla ve iş arayana odaklı bir şekilde devam etti.

O dönem henüz 145 bin kez indirilmiş mobil uygulamalarımız bugün  iki milyon farklı iş arayan tarafından kullanılıyor ve iş başvurularının neredeyse yüzde 36’sı bu uygulamalar üzerinden gerçekleşiyor.

Bir süredir siz müşterilerimizin artan mobil kullanım ihtiyaçlarını dinliyor ve taleplerini değerlendiriyoruz. İşte bu değerlendirmeler sonucunda “Kariyer.net İşveren” mobil uygulamasını lanse ettik. Hem iOS hem de Android işletim sistemlerini destekleyen bu uygulama ile günün her anında her yerden yayınladığınız iş ilanlarına erişebilecek, başvuruları inceleyebilecek, adaylarla ilgili görüşlerinizi ekleyip durumlarını değiştirebileceksiniz. İlan tarihinizi güncelleme, ilanı aktif ve pasife alma işlemlerini de uygulamadan gerçekleştirebileceksiniz. Kullanım ve taleplerinizi dikkatle izleyerek uygulamalarımızı sık güncellemelerle daha da zenginleştireceğiz.

İnternetleşmeden sonra, mobilleşme de iş hayatının artık vazgeçilemez bir parçası haline gelmiş durumda. Yaklaşık 20 yıl önce ilk olarak telefonda konuşma ve kısıtlı mesajlaşma imkanı sunan mobil iletişim ile bugün iş hayatında birçok görev ve sorumluluğu zaman ve mekan kısıtı olmadan gerçekleştirebiliyoruz. Artık ofiste fiziksel olarak varolmadan internete, müşterilere, kurum içi ve dışı her türlü uygulamaya bağlanmak, başka bir deyişle her işimizi mobil olarak halletmek mümkün. Bu rahatlık ve kolaylık da mobilleşmeyi sadece önemli değil, kaçınılmaz kılıyor.

Bundan 15 yıl önce bir yenilik olarak anlattığımız bilgisayar başında gerçekleşen iş arama ve eleman bulma süreci, bugün dakikalar içinde mobilden yayınlanan ilana, belki birkaç dakika içinde başvuran bir adayın, yine birkaç dakika sonrasında işverenin seçme ve mülakat daveti ile sonuçlanabiliyor. Tüm bunlar her iki kişi de ofis dışında ve mobilken, belki de sahildeyken gerçekleşebiliyor.

Teknolojinin güncel ve etkin uygulamaları ile iş arayanlarımız hayallerindeki işlere, işverenlerimiz de hayallerindeki çalışanlara daha hızlı ulaşacaklar. Amacımız işe alım ve iş bulma süreçlerinde kolaylıklar sunarak verimliliği sürekli artırmak. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek.