Daha iyi bir deneyim için uygulamada aç

keyboard_arrow_down
313

Tersane / Gemi İnşa İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Sıralama Önerilen

Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Tersane / Gemi İnşa cancel
Uzmar Gemi İnşa San. Ve Tic.A.Ş
Elektrik Mühendisi
Uzmar Gemi İnşa San. Ve Tic.A.Ş
Kocaeli İş Yerinde
Tam zamanlı
Yeni
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
URSA TERSANESİ
Gemi İnşa Mühendisi
URSA TERSANESİ
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
DEARSAN GEMİ İNŞAAT SANAYİ A.Ş
Yönetici Asistanı
DEARSAN GEMİ İNŞAAT SANAYİ A.Ş
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
Yeni

İlanları konuma göre filtrele!

Gemak Şirketler Grubu
End. Prj. Proje Planlama Mühendisi
Gemak Şirketler Grubu
Yalova İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 7 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Tersane - Gemi İnşa İş İlanları

Tersane sektörü iş ilanlarında nitelikli ya da niteliksiz düzeyde birçok iş fırsatı vardır. Nitelikli işler için genellikle gemi inşaatı veya gemi makineleri mühendisliğinden mezun kişiler bu iş için uygun görülür. Gemi inşaat mühendisleri, genel hatlarıyla tersanelerde gemi yapımı ve inşasını üstlenen mühendislerdir. Görevlerini karada yürütürler. Yük gemisi, yüzen platformlar ve hatta denizaltı gibi her türlü su aracının yapımından sorumludurlar ve kontrol onlardadır. Genellikle tam gün mesai isteyen bu iş fırsatı her iş potansiyelindeki bireye hitap edebilir. İnsan gücü, teknik beceri, çizim gibi farklı alanlarda iş arayanlar için bu alan çeşitli fırsatlara sahip birçok tersane iş başvurusu içerir. Eğer gerekli eğitimi aldıysan ve ilanlardaki kriterlere uyuyorsan kendine uygun iş imkânını bulabilirsin.

Tersane - Gemi İnşa Alanında Çalışmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Eğer nitelikli bir görev alacaksan gemi inşaatı ya da gemi makineleri mühendisliği bölümünden mezun olman istenebilir. Bu bölümlerde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bununla birlikte 2 yıl önlisans eğitimi veren gemi makineleri işletmeciliği bölümünü yeterli gören firmalarla çalışmak istersen tersane iş ilanlarına başvururken bu yolu da seçebilirsin. Eğer teknik konularda görev alabileceğin bir iş bulduysan senden sayısal düşünme gücüne sahip olman, şekil ve uzay ilişkilerini algılayabilmen, işleri planlayabilmen ve yürütebilmen, fen ve matematik derslerine ilgili olman, öğrenmeye meraklı ve yaratıcı biri olman beklenir. Fakat tersanelerde çalışma imkânları birçok başlığa ayrılır. Bu alanda bir eğitim gerektirmeyen ve işgücü ile yapılabilen onlarca görev bulunur. Mezuniyet belgeni, gerekli sertifikaları ve sahip olduğun özellikleri profiline kaydederek ilanlarda öne çıkabilirsin. Gemi lojistik ve taşımacılık şirketlerinin iş ilanlarını inceliyorsan bazı ilanların uluslararası onaylı belgeler istediğini görebilirsin. Sahip olduğun nitelikler seni aradığın işe yönlendirir ve filtreleme yaparak aradığın özellikteki çalışma fırsatlarını kolaylıkla bulabilirsin.

Tersane - Gemi İnşa Sektöründe Çalışanlar Ne İş Yapar?

Tasarım ve düzenleme ofisleri, tersane, denizcilik ve lojistik firmaları gibi tersane sektörü eleman arayan firmaların çalışanlarına yüklediği görev ve sorumluluklar şunları kapsar:

  • Gemi, denizaltı ve su cihazları proje çizimlerini yapmak,
  • Jel kaplama ve boyama işlemlerini gemilere uygulamak,
  • Gemilerin kalite ve kontrolünü yapmak,
  • Farklı ölçüm araçlarını kullanarak arıza varsa arızanın nedenini saptamak için motor, pervane gibi ilgili sistemleri test etmek,
  • Geminin onarım veya montajını bitirmek için gereken süreyi ayarlama konusunda gemi inşaatı mühendisi ile etkileşimde kalmak.

Ayrıca tamamlaman gereken bir üniversite varsa, stajını tamamlamayı unutmamanda fayda var. Staj senin için bir deneyim gibi görünür. Mühendisler, teknikerler, teknik ressamlar ve daha birçok teknik mesleğin bir arada çalışması bir ekip çalışması oluşturur ve zorunlu/zorunlu olmayan stajlar bu noktada seni ekip çalışması için eğitir.

Tersane - Gemi İnşa İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Bir ilana başvururken dikkat etmen gereken şey o ilanın sana sağladığı şartlar ve daha da önemlisi o iş için senden istenen kriterlerdir. Eğitim seviyesi, yabancı dil, tecrübe, çalışma şekli gibi etmenler tersane eleman ilanlarında hangi rolü üstleneceğini belirler. Bu role göre aradığın işi kariyer.net'te bulman çok kolaydır. Birçok filtreleme başlığı altında yer alan içeriklere ve senden beklenenlere ulaşabilirsin. Ayrıca başvuracağın iş fırsatlarının çalışma saatlerine, yoğunluğuna ve iş gücüne bakmayı unutmamalısın. Bu sektörde part time için tersane eleman alımı çok bulunmamakla beraber genellikle haftanın 5-6 günü ortalama 8-9 saat çalışabileceğin tam zamanlı iş fırsatları bulunur. Her firmanın farklı beklentileri, sana sunabileceği ayrıcalıklar ve farklı çalışma saatleri vardır. Bu hak ve sorumlulukları inceleyerek bunlar doğrultusunda tersane sektörü eleman arayanların yayınlamış oldukları iş ilanlarına başvurabilirsin.

Tersane - gemi inşa alanında işe alım var mıdır?

Tersane ve gemi alanında farklı niteliklere ve farklı eğitim düzeylerine sahip çalışan arayan birçok firma vardır. Sahip olduğun nitelikleri yansıtan bir tersane iş ilanı başvurusu için kariyer.net’te birçok fırsat bulunur. Gemi inşa mühendisliği, gemi makineleri işletmeciliği, çeşitli mühendislik ve sağlık meslek lisesi mezunu kişilerin başvurabileceği gibi ilkokul, ortaokul mezunları için de tersanelerde işe alımlar vardır.

Tersane - gemi inşa çalışma saatleri ve koşulları nelerdir?

Tersane eleman ilanları çalışma koşulları açısından ofis ve saha olmak üzere iki kısma ayrılabilir. Ofis bölümünde dizayn/tasarım, çizimler ve projeler, finans gibi bölümler bulunurken; saha bölümde kalite ve planlama gibi bölümler yer alır. Tersane ve gemi inşa sektöründe daha çok tam zamanlı çalışma saatlerine sahip ilanlar bulunur. Yarı zamanlı işler veya stajyerlik gibi geçici görevler için fırsatlar yeni alımlarla beraber güncellenerek artabilir.

Tersane - gemi inşa sektörü için hangi şehirlerin işe alım potansiyeli yüksektir?

Tersane ve gemi inşa sektörü için birçok şehirden eleman alımı olsa da bazı şehirlerde bu sektörün iş kapasitesi daha fazladır. Örneğin, Bursa tersane iş ilanları satış yetkilisi, mekanik personeli, proje sorumlusu gibi ofis alanlarındaki işleri barındırır. Tersanelerin büyük çoğunluğu, genellikle İstanbul çevresinde bulunur ve bu şehirlerdeki iş fırsatları daha çok saha bölümünü kapsar. Ülkemizdeki en büyük tersaneler İstanbul Tuzla, Kocaeli ve Yalova’dadır. Tersane iş ilanları İzmir, Antalya gibi bilinen limanlara ve lojistik şirketlerine sahip şehirlerde alımlarını artırır.

Tersane - gemi inşa sektörü alanında mühendis olarak görev almak mümkün müdür?

Tersane sektörü sadece gemi inşa mühendisliği, gemi makine işletmeciliği gibi bölüm mezunlarına değil; makine, yazılım, bilgisayar, mekatronik mühendisliklerinden mezun olanlara da iş fırsatı sunar. Bir geminin oluşturulmasında birçok dinamik vardır ve farklı sektörlerden yardım alınır. Bu yüzden mühendislikler, özellikle makine alanının alt dalları olan bölümlerin de gemi inşasında payı büyüktür. Bir tersanede ofis görevlerini yürütebileceğin gibi direkt sahada çalışmak istersen gemi inşa mühendisi, dizayn, kalite veya elektronik mühendisi olarak da tersane sektörü iş ilanlarına başvurarak çalışma fırsatı bulabilirsin.