Gece Sorumlusu Nedir?

Gece Sorumlusu Nedir?

Gece Sorumlusu Ne Demek?

Gece sorumlusu nedir sorusuna kısaca, mekânların gece operasyonlarından sorumlu kişidir cevabı verilebilir. Gece müdürüne, günlük görevlerde ve idarede yardımcı olur. Denetçi olarak gün sonu raporları yönetebilir. Çıkabilecek sorunlara anında müdahale eder. Marka veya kurum standartları doğrultusunda etkin çözümler üreterek acil durumları kontrol altına alır. Ayrıca çalıştığı sektöre bağlı olarak stok envanterlerini de kontrol eder. Kurum güvenliğinin sağlanmasında da önemli bir yeri bulunur. Gece sorumlusu adaylarının ne işi yaptığını anlayabilmek için bu alanda çalışan kişilerin görev ve sorumluluklarını incelemek gerekir.

Gece Sorumlusu Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Gece sorumlusu ne iş yapar sorusuna, genel olarak kurumların gece personel yönetimi ve iş idaresinde görev alır cevabı verilebilir. Kurumun temizliği ve işleyişini kontrol eder. Sistemlerin işleyişlerini denetler. Gece sorumlusu görevleri sektör doğrultusunda farklılaşabilir. Hastane gibi yerlerde stok kontrolü oldukça önemlidir. Gece çıkabilecek acil durumların en kısa sürede çözülmesi için gerekli kişileri yönlendirir. Otel gibi kurumlarda ise satış raporlarını inceler. Gün sonu raporlarını inceler ve düzenler. Müşteri veya konuk şikayetlerinin çözümünü sağlar. İstek veya sorulara da en iyi ve hızlı şekilde cevap verir. Personel verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak için çeşitli çalışmalar yürütür. Gece sorumlusu sorumlulukları arasında şirket markasını güçlendirmek için stratejiler oluşturmak da yer alır. Kullanılan araç ve gereçlerin etkinliğini denetler. Görev yapılan kuruma ve sektöre bağlı olarak, çalışmayan araçların tamir işlerinin gerçekleştirilmesi için ilgili personele bilgi verir. Eksilen veya stoğu bitmiş ürünleri satın alma departmanına bildirir ve siparişlerini oluşturur.

Gece Sorumlusu Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Gece sorumlusu nasıl olunur sorusuna çalışmak istenilen kurumun ve içinde bulunulan sektörün özelliklerine göre cevap vermek doğru olur. Genelde lise mezuniyeti yeterli bir eğitim seviyesidir. Ancak bazı kurumlar tarafından şirketin sektörüne yönelik bir bölüm istenebilir. Özellikle oteller için lisans seviyesinde 4 yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik eğitimi ön plana çıkar. Diğer sektörler için de örneğin 2 yıllık MYO Büro Yönetimi ve Sekreterlik önlisans programı önemli olabilir. Alınan eğitimin yanı sıra iyi seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak da önemlidir. Bunun için özel veya devlet kurumları tarafından verilen kurslara katılım gösterilebilir. Kurslar genelde seviye seviyedir. Kişiler kendi seviyelerine uygun bir kurstan başlayarak zamanla üst seviye kurslara da katılabilir. Yabancı dil bilgisinin yanı sıra bilgisayar programlarına hakimiyet de önemlidir. MS Office bu alanda sık kullanılan bir programdır. İyi seviyede MS Office programlarını kullanmak gerekli olabilir. Online veya yüz yüze eğitimlere katılarak bu programlar öğrenilebilir.

Gece Sorumlusu Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Gece sorumlusu olmak için gerekli şartların başında eğitim gelir. Özellikle sektöre yönelik bir bölümden mezun olmak adayları öne çıkaran unsurlardandır. MS Office gibi sık kullanılan programları iyi derecede bilmek gerekir. Bunların yanı sıra “İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesi” de istenebilir. 6331 Sayılı Kanuna göre çalışan sayısına bağlı olmakla birlikte her iş yerinde en az bir kişi bu belgeye sahip olmalıdır. Bazı kurumlar veya pozisyonlar için oldukça önemli bir belgedir. Gece sorumlusu pozisyonu için genelde C sınıfı yani az tehlikeli işler için gerekli İSG belgesi istenir. İngilizce yeterlilik de gerekli şartların başında yer alabilir. Özellikle otel gibi yabancı müşterisi olan iş yerleri için iyi seviyede İngilizce konuşabilmek gereklidir. Ayrıca idari işlerde görev almış olmak önemli olabilir. Eğitim ve deneyimin yanı sıra başarılı bir gece sorumlusu olmak için bazı beceri ve yeteneklere sahip olmak gerekir. Bunlar şu şekilde listelenebilir:

  • İnsan ilişkilerinde güçlü olmalı ve ikna edici konuşabilmelidir.
  • Sorumluluğu altında bulunan çalışanlara iyi liderlik edebilmelidir.
  • Müşteri memnuniyetini önemsemeli ve sonuç odaklı çalışabilmelidir.
  • Disiplinli bir şekilde çalışmalarını yönetebilmelidir.
  • Müşterilerle iletişim halinde olacağı için dış görünümüne önem vermeli ve güler yüzlü olmalıdır.
  • Vardiyalı veya esnek çalışma saatlerine uygun çalışabilmelidir.

Gece Sorumlusu İşe Alım Şartları Nelerdir?

Gece sorumlusu olarak; oteller, yurtlar, alışveriş merkezleri gibi yerlerde çalışılabilir. Hastaneler de görev alınabilen yerlerden biridir. Gece sorumlusu maaşları; alınan eğitimler, görev tanımı, dil seviyesi, varsa alana yönelik deneyimlerin süreleri gibi özelliklere göre değişiklik gösterir. Gece sorumlusu görev tanımı her sektör için farklı olabilir. Bu doğrultuda işe alım şartları da değişiklik gösterir. İşe alım süreci genelde sözlü sınav ile gerçekleştirilir. Bu aşamada kişiler, şirket tarafından ilanda belirtilen beceri ve yetenekleri ön plana çıkarmalıdır. Alınan eğitimler ve elde edilen deneyimler detaylıca karşı tarafa aktarılmalıdır. Ek olarak İngilizce seviyesi, alınan sertifikalar ve katılım gösterilen seminerlerden de bahsedilebilir. Bu alanda kariyer basamaklarını tırmanmak isteyen kişiler Kariyer.net sitesinde yer alan gece sorumlusu iş ilanları fırsatlarına göz atabilir. Burada yer alan çeşitli ilanları inceledikten sonra kendilerine uygun buldukları ilanlara kolayca başvuru yapabilirler.