Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Nedir?
İÇİNDEKİLER
1. Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Ne Demek? 2. Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? 3. Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir? 4. Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir? 5. Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı İşe Alım Şartları Nelerdir?Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Ne Demek?
Yönetim kurulu başkanı asistanı, yönetim kurulu başkanı veya başkan yardımcılarına idari destek sağlar. Toplantılar ve organizasyonlar için gerekli takvim ayarlamalarını yapar. Seyahatler için rezervasyon ve ulaşım işlemlerini gerçekleştirir. Yönetim kurulu toplantılarını organize eder. Çoğu zaman bu toplantılarda yer alır. Kurulda alınan kararları deftere işler. Şirket içerisinde oluşturulan düzenin korunmasını sağlar. Toplantı odalarının kontrollerini yapar. Yönetim kurulu başkanı asistanı, temizlik personelinin işlemlerini de takip edebilir. Alışverişlerin ve yemek organizasyonlarının kontrollerini gerçekleştirir. Varsa şirket araçlarının rutin bakımlarının yapılmasını sağlar. Yönetim kurulu başkanı asistanı görev tanımı arasında şirket için yapılan satın alım işlemlerini takip etmek de yer alır. Süreçte devam eden projelerin takibini yapar. Yönetim kuruluna bu satın alım ve projelerle ilgili bilgi verir. Gelen e-postaları ve telefonları cevaplar.
Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Yönetim kurulu başkanı asistanı ne iş yapar sorusuna kısaca, yönetim kurulu başkanı veya başkan yardımcıları gibi üyelerin iş süreçlerine destek olur yanıtı verilebilir. Planlanan organizasyonlar veya toplantılar için takvim düzenlemesi yapar. Bunlarla ilgili yönetim kurulunu bilgilendirir. Birimler arası yapılması planlanan toplantıları ayarlar. Birim yöneticilerini bilgilendirir. Toplantı tutanaklarını yazar ve ilgili kişilerle paylaşır. Yönetim tarafından imzalanması gereken evrakların veya sözleşmelerin hukuk birimlerince kontrol edilmesini sağlar. Kontrolden geçen evrakları ve sözleşmeleri, imzalaması gereken kişilerin onayına sunar. Bütün evrak, sözleşme gibi belgelerin düzenli kayıt altına alınmasını sağlar. Yönetim kurulu başkanı asistanı görevleri arasında posta gönderimi ve mail takibi yapmak da yer alır. Telefonları cevaplar ve kayıt tutar. Gerekli görüşmeleri ayarlar. Ofis malzemelerini takip eder ve eksiklikleri tamamlar. Gün içinde yapmış olduğu veya yapacağı bütün işleri ilgili kişilere bildirir. Yönetim kurulu başkanının takip edilmesini istediği işleri veya projeleri takip eder.
Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
Yönetim kurulu başkanı asistanı nasıl olunur sorusuna genel olarak, asistanlıkla ilgili lisans veya ön lisans bölümlerden mezun olmak gerekir cevabı verilebilir. Büro Yönetimi ve Sekreterlik ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bu alanda öne çıkan bölümlerdendir. Asistanlık konusunda sertifikalı veya sertifikasız çeşitli eğitimlere katılmak da önemlidir.
Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?
Yönetim kurulu başkanı asistanı olmak için eğitim ve deneyim öne çıkan şartlardandır. Asistanlık konusunda en az iki yıllık eğitim almış olmak önemlidir. MS Office programı veya iş süreçlerinde sıklıkla kullanılan programları iyi seviyede bilmek gerekir. İyi seviyede İngilizce bilmek de önemli olabilir. Yönetim kurulu başkanı yurt içi veya yurt dışına seyahat edebileceği için seyahat engeli bulunmamak bu alanda önemlidir. Başarılı bir yönetim kurulu başkanı asistanı olabilmek için bu şartların yanı sıra bazı özelliklere sahip olmak da gerekir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
- Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmelidir.
- Disiplinli ve sorumluluk sahibi olmalıdır.
- Hem yazılı hem de sözlü olarak güçlü iletişim becerilerine sahip olmalıdır.
- Yönetim kurulu başkanı asistanı, düzgün diksiyona sahip olmalıdır.
- Yoğun iş temposuna uyum sağlamalıdır.
- Planlama ve organizasyon konularında gelişmiş olmalıdır.
- Projelerin ve diğer işlerin son teslim tarihlerini iyi takip edebilmelidir.
- Zaman yönetimini sağlayabilmelidir.
- Ekip çalışmasına yatkın olmalıdır.
Yönetim Kurulu Başkanı Asistanı İşe Alım Şartları Nelerdir?
Yönetimin yer aldığı bütün kurumlarda asistanlar görev alır. Yönetim kurulu başkanı asistanı olarak; otomotiv, finans, yazılım, eğitim gibi pek çok farklı alanda çalışılabilir. Yönetim kurulu başkanı asistanı işe alım şartlarının başında eğitim ve deneyim gelir. Her şirketin yönetim kurulunun yaptığı işlere göre asistanın da görev tanımı değişir. Asistanlık alanında en az iki yıllık bir eğitim almış olmak genellikle önemli bir şart olarak yer alır. Ayrıca daha önce bir yöneticinin asistanlığını yaparak deneyim kazanmış olmak da işe alım sürecinde avantaj sağlayabilir. Pozisyona bağlı olarak istenen deneyim süresi değişiklik gösterir. İyi İngilizce bilgisine sahip olmak ve ilgili bilgisayar programlarını bilmek şart olarak yer almasa da işe alım sürecinde avantaj sağlayabilir. Yönetim kurulu başkanı asistanı işe alım süreci genellikle sözlü mülakat ile gerçekleşir. Bu süreçte asistanlık gereklilikleri ve sektöre yönelik bilgiler değerlendirilir. Mülakat sürecinde deneyimlerden ve alınan eğitimlerden bahsedilebilir. Yönetim kurulu başkanı asistanı maaşı; edinilen deneyim, alınan eğitimler, İngilizce seviyesi, görev tanımı, çalışma saatleri gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Zamanla deneyim kazanıldıkça maaş miktarı da artabilir. Bu alanda çalışmak isteyen kişiler Kariyer.net üzerinden yönetim kurulu başkanı asistanı iş ilanları seçeneklerine göz atabilir. Kariyer.net filtreleme özelliği sayesinde iş ilanları çalışma şekli, pozisyon seviyesi, şehir ve ilçe gibi kategorilere göre listelenebilir. Listelenen iş ilanlarında belirtilen şartları detaylı bir şekilde inceleyen adaylar, kendilerine en uygun yönetim kurulu başkanı asistanı iş ilanına başvuru yapabilir.