vodafoneVodafone Grubu ana sponsorluğunda, ağırlıklı olarak Vodafone çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen, spor ve sosyal sorumluluğun birleştiği Küresel Bisiklet Girişimi’nin (GBI) yedincisi tamamlandı.

Vodafone Grubu’nun ana sponsorluğunda düzenlenen Küresel Bisiklet Girişimi’nin yedincisi, Macaristan’dan başlayan 650 kilometrelik tur ile Slovakya ve Avusturya’yı da kapsayarak 7 günün sonunda Almanya’da sona erdi.

500 kişinin pedal çevirdiği tura Vodafone Türkiye’den bu yıl 21 kişilik bir takım katıldı. Vodafone Türkiye çalışanları, dördüncü kez katıldıkları turu başarıyla tamamlayarak 4.200 euroluk fon topladı. Toplanan fon, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Vodafone Vakfı’nın engelli bireylerin hayallerini gerçekleştirmek için hayata geçirdiği Düşler Akademisi’ne bağışlandı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak ‘Teknoloji Hayatın Hizmetinde’ vizyonu doğrultusunda, engellilerin sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Spor ve sosyal sorumluluk anlayışını birleştiren Küresel Bisiklet Girişimi’ni küresel çapta örnek bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyor ve her yıl destek vermeye özen gösteriyoruz. Vodafone sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte, bisiklete ve sosyal sorumluluğa gönül veren katılımcılarımız her yıl belirledikleri sosyal sorumluluk projesine ya da seçtikleri hayır kurumuna destek oluyorlar. Biz de takımımızın kazandığı fonu, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 2008’den bu yana engellilerin sosyal hayata kazandırılmasında başarıyla faaliyet gösteren Düşler Akademisi’ne bağışlamayı uygun gördük. Engelli bireylerimizin hayallerini gerçekleştirmek üzere bu zorlu turu başarıyla tamamlayan tüm katılımcıları tebrik ediyor, engellilere yönelik sorumluluk bilincinin daha da yaygınlaşmasını diliyorum.”

Geçtiğimiz yıllarda GBI performansı

Başını Vodafone Grubu çalışanlarının çektiği ve son iki yıldır Vodafone’un sponsor olduğu bir sosyal sorumluluk projesi olan GBI etkinliği kapsamında, her ülkede bir hayır kurumu belirleniyor ve her katılımcı belirlenen bu hayır kurumu için en az 200 euroluk fon topluyor. GBI 2012’de 18 ülkenin katılımıyla toplanan fonlar 210.000 euroyu bulmuştu. GBI etkinliğine 2010 yılında 4 kişi ile katılan Vodafone Türkiye, 8 gün süren turun sonunda AÇEV‘e 4.500 euroluk bir fon aktarımı gerçekleştirmişti. 2012 yılında 7 çalışanı ile tura katılan Vodafone Türkiye, Düşler Akademisi’ni desteklemek üzere 2.500 euroluk bağış toplamıştı. 2013’te ise 10 kişilik bir takımla tura katılan Vodafone Türkiye, 7 günlük tur sonunda 3.000 euroluk fonu Düşler Akademisi’ne aktarmıştı.

Alanında öncü bir sosyal girişimcilik modeli

Türkiye Vodafone Vakfı, UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle 2008 yılında başlatılan Düşler Akademisi Projesi, engelli bireylerin sanat aracılığıyla sosyal dışlanmayı kırmalarını, aktif ve üretken olmalarını hedefliyor. Bu kapsamda, Düşler Akademisi’nde, fiziksel, zihinsel, işitme, görme engelli gençlere, kronik hastalık gruplarına, yoksul-yoksun gençlere vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ’lik, enstrüman, resim, tasarım, yoga, film atölyeleri ücretsiz olarak sunuluyor. Öncü bir sosyal girişimcilik modeli olan Düşler Akademisi, engellilik alanında yepyeni bir yaşam yolculuğu ile toplumsal hayata eşit ve aktif katılımın bir örneğini oluşturuyor. Düşler Akademisi sanat atölyelerinden mezun olan gençler, Social Inclusion Band ile müzik, Düşler Kumpanyası ile tiyatro ve Düşler Mutfağı ile mutfak sanatları alanlarında gelir elde edebilecekleri birer mesleğe kavuşuyorlar.

Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisi Projesi kapsamında son olarak İstanbul Ataşehir’den sonra Antalya Kaş merkezini de hizmete açtı. Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanı olarak kurulan Düşler Akademisi Kaş Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle, Vodafone’un Türkiye’deki en büyük sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi’ne yaptığı toplam yatırım 3 milyon TL’yi buldu. Düşler Akademisi Kaş Merkezi’nde, Türkiye’nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programları uygulanıyor.