ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK
Üniversite RehberiÜniversitelerÜniversite BölümleriÜniversite Taban PuanlarıYKS Tercih MotoruMeslekler Rehberiİşverenlerin TercihiYKS Puan HesaplamaİLK İŞİM VE PROFESYONEL HAYAT
CV ÖrnekleriMaaşlarMaaş HesaplamaMülakata HazırlıkKariyer GünleriStaj ve Bootcamp FırsatlarıStaj Günleriİş HayatıKPSS Puan HesaplamaAday (İş mi Arıyorsun?)
Burada seni bekleyen binlerce ilan var!
İşveren (İlan mı Vereceksiniz?)
Pozisyonunuza en uygun aday burada!
Nedir?
İçindekiler
CRM, Türkçede "müşteri ilişkileri yönetimi" anlamına gelir. CRM danışmanı, müşterileri iyi analiz ederek onların ihtiyaçlarına uygun hizmet vermeyi ve müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçlar.
CRM danışmanı, şirketin müşterilerini tanımakla yükümlüdür. Temel amacı, müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek müşterilere daha iyi bir hizmet sunmak ve bu sayede müşteri memnuniyetini maksimum seviyeye taşımaktır. CRM danışmanı sayesinde firmalar, daha nitelikli hizmet üretebilir. Müşteriler, CRM danışmanı tarafından yapılan ihtiyaç analizi doğrultusunda kendilerine verilen hizmetten memnun kalacak, böylelikle firma müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarabilecektir. CRM danışmanı, müşteri analizine göre firmanın hizmetini şekillendiren, aynı zamanda firmanın sunduğu hizmetlere göre müşteriyi yönetebilen bir köprüdür. Firmanın daha kaliteli hizmet sunmasını sağlarken müşterilerin firmaya olan yönelimini arttıracak olan kişi, CRM danışmanıdır.
CRM danışmanı, müşteri yönetimini sağlar ve müşteri ilişkilerini geliştirerek firmanın verdiği hizmetlerin kalitesini artırmasını sağlar. Müşteriyi tanıyarak gelen talep ve şikayetlerle müşterilerin ihtiyaçlarını analiz eder.
CRM Danışmanı olabilmeniz için İşletme, İstatistik ve mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinden lisans diploması almanız gerekir. Bu bölümlerden mezun değilseniz eğitim kurumlarının CRM danışmanlığı sertifika programlarına katılabilirsiniz.
CRM eğitimi, üniversitelerin bünyesinde veya özel kurslar tarafından verilmektedir. Eğitimin amacı, CRM danışmanı olarak firmaların müşteri ilişkileri ve halkla ilişkiler departmanlarında görev almak isteyen kişileri mesleğe hazırlamaktır. Bu eğitim kapsamında görülecek derslerin bazıları şunlardır: CRM Tipleri ve Sektörel Örnekler, CRM Uygulama Süreci, CRM Uygulamalarının Tanımı ve Önemi, Modern Pazarlama Uygulamaları, İşletmelerin Kullandığı Rekabet Araçları, Küresel Rekabet Ortamının Özellikleri.