Nedir?
İçindekiler
Konstrüksiyon mühendisleri, alanında yetkin olmak için sayısal ve görsel ağırlıklı birçok konuda eğitim alır. Teknik resim, teknik seviye yabancı dil, malzeme bilgisi, mekanizmalar, mukavemet, teorik hesaplamalar, makine elemanları ve genel makine tasarımı gibi konularda uzmanlaşır. Konstrüksiyon alanında tam anlamda bir yetkinlik kazanmak isteyenler, mühendislik lisans eğitiminin yanı sıra alana yönelik yüksek lisans eğitimini tamamlamalıdır.
Konstrüksiyon; projelendirme sürecine ek olarak, yapım ve imalat yapımı anlamına gelir. Tasarımla birlikte imalat sürecini de kapsayan bir tasarım faaliyetidir. Konstrüksiyon mühendisi ise; metal döküm işleri için kendisine sunulan veriler doğrultusunda kalıp ve tasarım işlemlerini bilgisayar ortamında çizim programlarını kullanarak aktarma bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Konstrüksiyon mühendisi, işletmenin çalışma prensiplerine bağlı kalarak, araç-gereç ve ekipmanları etkin şekilde kullanıp, görev ve sorumluklarını yerine getirir. Konstrüksiyon mühendisinin öncelikle iş sağlığı ve güvenliği prensiplerine uyması gerekir.
Ülkemizde henüz lisans eğitimi olarak konstrüksiyon eğitimine başlanmamıştır. Bu alanda uzmanlaşmak isteyenler, mühendislik fakültelerinde 4 yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olarak yüksek lisans eğitimi almak için başvuruda bulunabilir. Konstrüksiyon mühendisi olmak isteyenler,
Konstrüksiyon Mühendisi Mülakatları